online VFR-kaart voor Nederland

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) lanceerde woensdag 22 juli een interactieve vliegkaart van Nederland voor VFR-vliegers.

De online kaart is een interactieve versie van de ICAO Aeronautical Chart Netherlands (schaal 1:500.000). Anders dan op de papieren kaart of de pdf-versie, is het bij de interactieve kaart mogelijk kaartlagen aan en uit te zetten, in en uit te zoomen en data toe te voegen. LVNL zet in op het eigentijdser en efficiënter maken van de informatievoorziening. De VFR chart viewer is hier een resultaat van.  

De VFR chart viewer is bedoeld om VFR-vliegers te ondersteunen in een goede vluchtvoorbereiding en bij een veilige uitvoering van hun vlucht. Op deze digitale, interactieve manier wordt het eenvoudiger om vliegers bekend te maken met het Nederlandse luchtruim. Naast dat gebruikers kaartlagen aan- en uit kunnen zetten en in- en uit kunnen zoomen, is het ook mogelijk om specifieke informatie van kaart-elementen op te vragen.

Bovenstaande tekst is afkomstig uit een online artikel van Piloot en Vliegtuig (https://www.pilootenvliegtuig.nl/2020/07/22/lvnl-introduceert-online-vfr-kaart/)